free
hit counter
Skip to main content

Hoe begin je aan een online sessie?

Heb je straks een online afspraak? Hieronder overlopen we stap voor stap hoe het verder gaat nadat je op de knop Start online sessie hebt geklikt. Heb je toch nog vragen, mail of bel dan met je psycholoog en dan legt die het je verder uit.

1. Vul je naam in

Typ je naam in het vak Your name en klik dan op Continue.


2. Vraag toestemmingen

Klik op Request permissions om je browser te laten vragen of hij je camera en microfoon mag inschakelen.


3. Geef toestemmingen

Je browser zal je vragen om te bevestigen dat hij je camera en microfoon mag inschakelen. Klik op Toestaan. Afhankelijk van je browser kan dit dialoogvenstertje er ietwat anders uitzien of moet je meerdere keren op Toestaan klikken, bv. een keer voor je camera en dan nog een keer voor je microfoon.


4. Klop aan

Je ziet nu jezelf in beeld en je bent klaar om te starten. Klop aan bij de gespreksruimte door op Knock te klikken. Je camera maakt op dat moment een foto, zodat je psycholoog kan zien wie er aanklopt. Je wordt niet gefilmd.


5. Wacht op antwoord

Wacht een reactie af. Als je te vroeg bent of als je psycholoog nog niet klaar zit, kan dat even duren.


6. Nog even geduld…

Mogelijk zet je psycholoog je nog even “on hold”, bijvoorbeeld omdat de vorige cliënt er nog is. Maar je weet dan alvast dat je psycholoog weet dat je er bent.


7.  Welkom

Eens je in de gespreksruimte bent, zie je jezelf links (of bovenaan op kleine schermen) en je psycholoog rechts (of onderaan). Het gesprek is gestart. Met de knopjes onderaan kan je op elk moment je camera of microfoon uit- en aanschakelen, het chatvenster openen of de gespreksruimte verlaten. Dat laatste doe je door te klikken op de rode knop Leave.