free
hit counter
Skip to main content

Tarieven

De hieronder vermelde tarieven gelden voor het kennismakingsgesprek en voor een normale sessie van ca. 50 minuten. Als dat aangewezen is, kunnen langere sessies worden ingepland aan een evenredig hoger tarief.

Ook op de persoonlijke pagina’s van onze medewerkers staat telkens het tarief vermeld.

Klinisch psychologen

Normale tarieven
  • Klinisch psycholoog: 70 euro per sessie
  • Klinisch psycholoog en psychotherapeut: 75 euro per sessie

Bij vrijwel alle ziekenfondsen is inmiddels beperkte terugbetaling mogelijk. Bekijk het overzicht.

Tarieven binnen de RIZIV-conventie

12 april 2024 – De mediaspotjes ter promotie van de geconventioneerde psycholoog vliegen ons om de oren. Maar ondertussen laat het beleid vrijwel geruisloos weten dat het budget in werkelijkheid helemaal op is. Daardoor zal helaas ook doorheen 2024 hooguit 10 procent van ons cliënteel van de RIZIV-regeling kunnen gebruikmaken. Onze plaatsvervangende verontschuldigingen voor deze wel erg dubbelzinnige situatie.

  • Voor de eerste sessie betaal je niets.
  • Ben je jonger dan 24 jaar, dan betaal je ook voor de volgende sessies niets.
  • Ben je 24 jaar of ouder, dan betaal je voor de volgende sessies 11 euro per sessie, of 4 euro per sessie indien je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming.

Het RIZIV brengt de vergoeding voor de psycholoog op 86,69 euro per sessie.

Psychiaters

  • Geconventioneerd psychiater en psychotherapeut: 25,44 euro per sessie, of 13,44 euro per sessie indien je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming. 
  • Niet geconventioneerd psychiater en psychotherapeut: 35 euro per sessie, of 22 euro per sessie indien je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming.
Het RIZIV brengt de vergoeding voor de geconventioneerde psychiater op 92,44 euro per sessie en voor de niet geconventioneerde psychiater op 105 euro per sessie.

Hoe betalen?

Je betaalt bij voorkeur met je mobiele telefoon. Zo gewenst kan je ook cash betalen.

Afzeggingen

Wil je een afspraak annuleren, doe dat dan op het rechtstreeks nummer of e-mailadres van je psycholoog of psychiater. Voor afspraken afgezegd minder dan 48 uur voor aanvang kan een annulatievergoeding worden aangerekend. 

Sociaal tarief

In bepaalde gevallen, rekening houdend met je financiële situatie en met de intensiteit van de benodigde hulp, is een verlaagd tarief bespreekbaar.