free
hit counter
Skip to main content

Imane Karboua

Imane Karboua (°2000) is klinisch psycholoog (Universiteit Gent). Ze begeleidt adolescenten, jongvolwassenen en volwassenen met uiteenlopende psychische moeilijkheden zoals angst, depressie, problemen met emotieregulatie, relationele vraagstukken, identiteitskwesties, enz. Imane werkt zowel in het Nederlands als in het Maghrebijns-Arabisch.  

Tijdens haar studies liep Imane stage op de kinder- en jeugdpsychiatrische afdeling van het UZ Gent. Binnen het dagziekenhuis begeleidde ze er adolescenten die door een moeilijke fase gaan. Op het Referentiecentrum Autisme (RCA) bekwaamde ze zich in psychodiagnostisch werk bij kinderen en jongeren.

Op de Eenheid voor Psychiatrische Spoedinterventie (EPSI) van het Erasmusziekenhuis (Antwerpen) deed Imane ruime ervaring op met het begeleiden van mensen met psychose, verslaving, depressie, enz. Verder was Imane al actief in de forensische psychiatrische sector, waar ze mensen ondersteunde die strafbare feiten hebben gepleegd, maar die gelet op hun psychische problematiek niet thuishoren in de gevangenis.

In haar aanpak richt Imane zich op het creëren van een veilige, ondersteunende omgeving waarin je op je eigen tempo je verhaal kan delen, je zelfinzicht kan vergroten en nieuwe manieren kan ontdekken om met uitdagingen en moeilijke levensmomenten om te gaan. Imane benadert je als een uniek persoon en legt in haar begeleiding de focus op het verkennen van emoties en gedachten en op persoonlijke groei en verandering. Ze hecht veel waarde aan het opbouwen van de therapeutische relatie als vertrouwensband en gaat daarbij ook cultuursensitief te werk.

Imane is ook studentenpsycholoog aan de Universiteit Gent.

E-mail
Telefoon

0484 304 968

Werktijden

Dinsdag — 9u-17u
Woensdag — 13u-20u

Tarief

70 euro

Erkenningsinformatie

Gecertificeerd klinisch psycholoog
Psychologencommissie: 2138223
Visum WUG: 397835

Lidmaatschappen

Belgische Federatie van Psychologen
Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen

Administratief

Bank: BE93 0689 4986 6867
KBO: 1000.850.255