free
hit counter
Skip to main content

Dante Delbaere

Dante Delbaere (°1996) is klinisch psycholoog (Vrije Universiteit Brussel). Volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar die in het leven ergens op botsen, of die op zoek zijn naar verandering, kunnen bij hem terecht. Het kan gaan over een gevoel van vast te zitten op uiteenlopende levensdomeinen zoals familie, werk, relatie, enz. Of over psychische problemen zoals angstklachten, depressie, trauma, relationele moeilijkheden, identiteitsproblemen, enz. 

Tijdens zijn studies deed Dante ervaring op in een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg. Hij stond er in voor de psychotherapeutische begeleiding van (jong)volwassenen met diverse psychische klachten. Dante was ook actief in Free Clinic (MSOC Antwerpen), waar hij mensen met een afhankelijkheidsproblematiek ondersteunde.

Naast zijn werk in De Sprekerij maakt Dante vandaag deel uit van het Mobiel Psychiatrisch Crisis Team (ZNA). Als zodanig staat hij mee in voor kortdurende begeleidingen aan huis van mensen met een acute psychische problematiek. 

Bij Dante kent elke begeleiding zijn unieke beloop. Doorheen de eerste sessie(s) stem je onderling de verwachtingen af. Het aanbieden van een veilige omgeving en een vrij kader om te spreken, waarin elke persoon zijn eigen verhaal, vraag of lijden kan brengen, staat voor Dante voorop. In de interactie bekijk je samen met Dante hoe je zaken uit het verleden meedraagt, hoe ze invloed hebben op je dagelijks leven, in welke patronen je bent vast komen te zitten. 

Dante werkt zowel in het Nederlands als in het Engels. 

E-mail
Telefoon

0471 937 803

Werktijden

Woensdag — 19u-21u
Vrijdag— 9u-18u

Tarief

70 euro

Erkenningsinformatie

Gecertificeerd klinisch psycholoog
Psychologencommissie: 961137376 
Visum WUG: 399621

Lidmaatschappen

Belgische Federatie van Psychologen
Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen

Administratief

Bank: BE55 3631 6406 6244
KBO: 0805.923.411