free
hit counter

Carl Beenen

Carl Beenen (°1971) is klinisch psycholoog (Universiteit Gent) en psychotherapeut (Universiteit Antwerpen). Volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar kunnen bij hem terecht met uiteenlopende psychische problemen. Denk aan angstklachten, depressieve of andere stemmingsproblemen, posttraumatische stressstoornis, problemen met hechting en emotieregulatie, identiteitsproblemen, persoonlijkheidsstoornissen, enz.

Na zijn basisopleiding tot klinisch psycholoog was Carl enkele jaren actief op de sociale dienst van het OCMW Gent. Hij deed er ervaring op met het begeleiden en behandelen van jongeren, volwassenen en gezinnen in een zowel psychoanalytisch als systeemgericht kader. Nadien was hij binnen de Vlaamse Overheid gedurende een achttal jaar betrokken bij de herstructurering van het Vlaamse jeugdhulpbeleid en coördineerde hij diverse vernieuwingsprojecten.

Eind 2009 startte Carl dan zijn zelfstandige psychotherapeutische praktijk, De Sprekerij. In die periode verdiepte hij zich ook in de structurele dissociatietheorie als integraal kader voor de behandeling van complexe posttraumatische problemen.

Carl doorliep een vierjarige postgraduaatsopleiding in de wetenschappelijk onderbouwde psychotherapie aan de Universiteit Antwerpen, waardoor hij zich leerde bekwamen in de geïntegreerde toepassing van cognitief-gedragstherapeutische, ervaringsgerichte, psychoanalytische en systeemgerichte behandelprincipes.

Hij is ervan overtuigd dat de kracht van psychotherapie staat of valt met de kwaliteit van de therapeutische relatie op zich. Slechts in zoverre de therapeut erin slaagt een grondhouding aan te nemen die integer, empathisch en accepterend is, kunnen specifieke methoden of technieken een bijkomend verschil gaan maken.

E-mail
Telefoon

0499 747 889

Werktijden

Maandag — 12u-21u
Dinsdag — 12u-21u
Woensdag — 13u-21u
Donderdag — 12u-18u
Vrijdag — 12u-17u30u

Tarief

70 euro

Maak een afspraak bij Carl Beenen

Laden...
Erkenningsinformatie

Gecertificeerd klinisch psycholoog
Klinisch psycholoog – supervisor
Psychologencommissie: 711105338
Visum WUG: 265146

Lidmaatschappen

Belgische Federatie van Psychologen
Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen
Vlaamse Vereniging voor Cliëntgerichte en Experiëntiële Psychotherapie
Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie
Psychologenkring Antwerpen-Centrum

Administratief

Bank: BE94 0689 3478 7714
KBO: 0730.735.048

© 2009-2023 De Sprekerij