free
hit counter

Valérie Larose

Valérie Larose (°Berchem, 1991) is klinisch psycholoog (Vrije Universiteit Brussel). Volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar kunnen bij haar terecht met psychische klachten die voortkomen uit lichamelijke pijnen en problemen of, andersom, met lichamelijke klachten die uitdrukking geven aan psychische moeilijkheden. Psychosomatische dynamieken kunnen depressieve gevoelens omvatten, angstgevoelens, burn-out, onverwerkte trauma’s, stress, fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, chronische pijnen zoals hoofd-, rug- en nekpijnen, enz.

Doorheen haar masteropleiding verdiepte Valérie zich in het biologische luik van de psychologie. Ze verwierf inzicht in de manier waarop de wisselwerking tussen lichamelijke events (fysieke ziekte, chirurgie, ongeval, enz.) en psychische factoren (belangrijke levensgebeurtenissen, persoonlijkheidskenmerken, enz.) kan leiden tot de chronificering of instandhouding van pijnklachten. Sedertdien bekwaamt ze zich steeds verder in deze problematiek als pijnpsycholoog in de pijnkliniek van AZ Nikolaas.

In haar psychologisch en therapeutisch werk tracht Valérie je op een speelse, invoelende manier dichter bij jezelf en je lichaam te brengen. Hoewel we als mensen niet zomaar kunnen kiezen wat er vandaag met ons gebeurt of wat er in het verleden is gebeurd, is Valérie ervan overtuigd dat we een zekere keuzevrijheid hebben in de manier waarop we ermee omgaan. Daarin schuilt volgens haar onze kracht.

Momenteel doorloopt Valérie nog een aanvullende, vierjarige opleiding in de gezondheidstherapie en de natuurgeneeskunde. Door zich verder in te werken in de rol van slaap, voeding, stressmanagement, beweging, enz., hoopt ze nog beter in staat te zijn de mens als een geheel te benaderen en te behandelen.

E-mail
Telefoon

0471 11 66 40

Werktijden

Dinsdag — 14u–18u
Donderdag — 17u–19u

Tarief

55 euro

Maak een afspraak bij Valérie Larose

Laden...
Erkenningsinformatie

Gecertificeerd klinisch psycholoog
Psychologencommissie: 912123180
Visum WUG: 287933

Lidmaatschappen

Belgische Federatie van Psychologen
Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen

Administratief

Bank: BE78 7360 6955 1286
KBO: 0749.756.946

© 2009-2021 De Sprekerij